کفپوش اپوکسی یکی از مقاوم ترین کفپوش های پلیمری است. به همین دلیل این نوع کفپوش ها بیشتر در بیمارستان ها، صنایع نفت، خودروسازی، صنایع داروسازی و ساختمانی استفاده میشوند. البته گاهی اوقات این کفپوش ها در آشپزخانه ها و پارکینگ ها هم به کار میروند. چون کفپوشهای اپوکسی کاملاً بدون درز هستند و بعد از سخت شدن به صورت یکدست روی سطح دیده میشوند. بنابراین وسایلی مثل لیفتراک و ویلچر به راحتی روی این کفپوش ها تردد میکنند. اگر قصد دارید تا با انواع کفپوشهای اپوکسی آشنا شوید ما در ادامه این متن چند نوع از این کفپوش های پلیمری را معرفی میکنیم.
کفپوش اپوکسی چیست؟
این محصول یک کفپوش پیشرفته است که روی سطوح بتنی ریخته میشود. کفپوش های اپوکسی از رزین و دیگر مواد شیمیایی تولید میشوند سپس روی کف های بتنی که صیقلی هستند به صورت یکپارچه پاشیده میشوند. در نهایت بعد از گذشت چند روز ماده سفت و جامد شده و به یک کفپوش سخت و غیر قابل نفوذ تبدیل میشود. سپس شما بعد از اجرای کفپوش های اپوکسی میتوانید لایه های دیگری از کفپوش را روی آن اعمال کنید.
انواع کفپوش های اپوکسی
دقت کنید چون کفپوش های اپوکسی در صنایع مختلف کاربردهای گوناگونی دارند. پس لازم است تا این رزین های اپوکسی هر کدام دارای ویژگی های خاص و عملکردهای منحصربفردی باشند. از این رو برای کاربرد هر چه بیشتر و بهتر از کفپوش های اپوکسی تقریباً ۳۰ نوع از این محصول تولید و عرضه میشود که ما در اینجا به تعدادی از پرکاربردترین کفپوشهای اپوکسی اشاره میکنیم.
کفپوشهای اپوکسی خود همسطح شونده
این نوع رزین بیشتر برای ترمیم سطوح بتنی که ترک خوردهاند به کار میرود.
کفپوشهای اپوکسی ملاتی
این نوع کفپوش سخت ترین نوع رزین اپوکسی است چون ۱۰۰ درصد از اپوکسی تشکیل میشود. پس باید به صورت ملات روی بتن اعمال شود.
کفپوشهای اپوکسی کوارتز
این نوع کفپوش های اپوکسی چند منظوره هستند. یعنی ضمن مقاوم سازی سطوح بتنی میتوانند مانع از لغزندگی کف شوند. همچنین سطحی بهداشتی و زیبا را در سازه به وجود بیاورند.
کفپوشهای اپوکسی آنتی استاتیک
این نوع رزین اپوکسی بیشتر برای مکان هایی استفاده میشود که در آنجا مواد اشتعال زا وجود دارد. در واقع این کفپوش به صورت آنتی استاتیک عمل میکند پس مطمئناً قیمت بالاتری نسبت به کفپوش های دیگر دارد.
کفپوشهای اپوکسی پولکی
این محصول نوعی کفپوش رنگارنگ و زیبا است. از طرفی مانع از لغزندگی کف میشود و مقاومت زیادی را به سطوح بتنی میدهد.
مزایای کفپوشهای اپوکسی
در حقیقت این نوع کفپوش های پلیمری در برابر فرسایش بسیار مقاوم هستند. در تماس با مواد شیمیایی تخریب نمیشوند. تحت هیچ شرایطی آب، روغن و رطوبت را به خود جذب نمیکنند همچنین سبک و بسیار کم حجم هستند. این نوع کفپوش های مدرن از ایجاد گرد و خاک در کف جلوگیری میکنند و با سرعت بالایی قابل ترمیم هستند. مهمتر اینکه انواع کفپوش اپوکسی چسبندگی بسیار زیادی دارند و قابل شستشو میباشند.
کاربردهای کفپوش اپوکسی
مهم ترین کاربرد از این رزین های اپوکسی در مکان هایی است که میخواهیم در آنجا بتن دچار فرسایش نشود. البته این نوع کفپوش های پلیمری در برخی سازه ها برای زیبایی هم مورد استفاده قرار میگیرند. اما بیشترین کاربردی که از این رزین ها صورت میگیرد عبارت است از:
- کارخانجات صنعتی
- بیمارستان ها و مراکز درمانی
- پارکینگ های طبقاتی
- صنایع نفت
- صنعت خودروسازی
- آشیانه های هواپیما
- ساخت پل های عابر پیاده
قیمت کفپوش های اپوکسی
این نوع کفپوش های پلیمری با کمترین هزینه میتوانند از سطوح بتنی در مکان های مختلف محافظت کنند. البته برای اینکه با استفاده از انواع کفپوشهای اپوکسی بتوانید هزینه های نگهداری از کف سازه ها را کاهش دهید باید به دنبال مرغوب ترین کفپوشهای اپوکسی با ارزان ترین قیمت باشید. چون عوامل مختلفی مثل ضخامت کفپوش و کیفیت مواد اولیه تأثیر زیادی روی قیمت کفپوشهای اپوکسی دارد. البته کفپوش های دارای خاصیت آنتی اسید و یا آنتی استاتیک تا حدودی قیمت این محصول را افزایش میدهند. پس بهتر است این محصول را بدون واسطه از شرکت های تولیدکننده تهیه کنید. همچنین پیش از خرید کفپوش اپوکسی با متخصصان و کارشناسان این حوزه مشاوره هایی را انجام دهید تا بتوانید مناسب ترین نوع این رزین های اپوکسی را برای مقاوم سازی سطح مورد نظرتان تهیه کنید.
دیدگاهتان را بنویسید