متیلن دی فنیل دی ایزوسیانات، یک دی ایزوسیانات آروماتیک با جرم مولکولی ۲۵۰.۲۵g/mol و فرمول مولکولی C۱۵H۱۰N۲O۲ است، بوی بسیار تندی دارد، در دمای اتاق به شکل کریستالهای سفید رنگ است و بعد از ذوب شدن به مایعی بی رنگ و شفاف تبدیل میشود. سالانه حدود ۵ میلیون تن از این ماده در سراسر جهان تولید میشود. متیلن دی فنیل دی ایزوسیانات شامل سه ایزومر مشترک است که بر اساس جایگاه گروههای ایزوسیانات (R-N=C=O) در اطراف حلقهها، این ایزومرها متفاوت هستند. مونومر متیلن دی فنیل دی ایزوسیانات به صورت مخلوطی از سه ایزومر MDI 2,2، MDI 2,4، MDI 4,4 میباشد. و کاربرد عمدهی متیلن دی فنیل دی ایزوسیانات در تولید پلیمرهای پلی یورتانی میباشد.
مواد اصلی ساخت پلی یورتانها، دی و تری ایزوسیاناتها به همراه پلی اُلها میباشد و مواد دیگری برای کمک به پردازش پلیمر یا اصلاح خواص پلیمر اضافه میشوند.
در اولین مرحلهی تولید MDI، آنیلین با فرمالدهید در حضور HCl (هیدوکلریک اسید)، به عنوان کاتالیزور واکنش میدهد و مخلوطی از دی آمینها یا پلی آمینها تولید میشود. سپس این دی آمینها در حضور گاز فُسژن، مخلوطی از ایزوسیاناتها را تشکیل میدهند، که مهمترین آنها ۴و۴ متیلن دی فنیل دی ایزوسیانات است.
دسته بندی:
مقالاتاز جدیدترین تخفیف ها و اطلاعیه ها بهره مند شوید.
(در ساعات کاری)
دیدگاهتان را بنویسید