Flat Preloader Icon

شماره تماس : 02177381767 - 09123972234 - 09333577698 - 09128088402

آدرس: تهران، تهرانپارس، بلوار شهید ناصر کاظمی (شاهد)، پلاک 426، واحد 10

سبد خرید
هیچ محصولی در سبدخرید نیست.
فوم درزبند پلی یورتان چیست؟
مدیریت سایت
۱۹ مرداد ۱۴۰۲
618بازدید

فوم درزبند پلی یورتان چیست؟

فوم درزبند پلی یورتان چیست؟

بر پایه مواد مختلف از جمله پلی یورتان ها و سیلیکون ها باشند. درزبندها یا آب­بندهایی که در محل فوم می شوند بر پایه پلی یورتان و در ابتدا به صورت مایع هستند و زمانی که بر سطح اعمال شوند با هوا پخت می شوند. از آنها به طور گسترده برای کاهش نیاز به درزبندها با اندازه ها و شکل های متنوع بکار می رود پس می توانند به انواع سطوح اعمال شوند؛ درزگیری بهتر و یک پارچه ای را فراهم کنند. این امکان نیز وجود دارد که ابعاد آنها را از محدوده بین ۶ میلی متر تا ۲۰ میلی متر تغییر داد و چگالی درزبندها را بسته به ابعاد درها و خواص درزگیری در جعبه های توزیع الکتریکی با حفظ الزامات عایق سازی، اصلاح کرد.

اکثر مواد فوم شونده اعمال شده تیکسوتروپیک هستند و ویسکوزیته بالایی دارند که مانع از تغییر شکل آنها زمانی که بر سطح قرار می گیرند می شود. مخلوط اجزای سازنده به درون حفره یا قالب ریخته یا بسته به کاربرد مستقیما بر سطح اعمال می شوند. درزبندهای فومی با استفاده از فناوری FIPFG (فوم درزبند شکل گرفته در محل) تولید می شوند. فناوری FIPFG به طور گسترده در صنعت خودروسازی، الکترونیک، الکتریسیته و روشنایی در جاهایی که دستیابی به خواص درزبندی بالایی لازم است، استفاده می شود.

فوم درزبند پلی یورتان چیست؟

فضای داخلی ورودی های الکتریکی باید تمیز، خشک، بدون رطوبت و گرد و غبار باشد تا اجزای داخلی آن به خوبی کار کند به همین دلیل، درزبندی در تولید جعبه های الکتریکی درزبند نمودن آنها بسیار دارای اهمیت است. در گذشته، درها با چسباندن چسب هایی با دست درزبندی می شدند که کارایی کمی داشتند و کیفیت آنها به سادگی دچار تغییر می شد و مشکلاتی را ایجاد می کرد. درزبندهای فوم شونده در محل، یک رزین پلی یورتانی دو جزئی اصلاح شده است که به عنوان درزبندی مطلوب برای دریچه های متنوع بکار می رود. آنها می توانند به طور خودکار در محل ثابت شوند و بدون نیاز به چسب اضافی بچسبند.

این درزبندها، جایگزین جدیدتری به جای روش های درزبندی متداول است. هدف استفاده از درزبندهای فومی، ایجاد درزبندهایی سفارشی است که مستقیما بر قسمت مورد نظر تزریق می شود. این به معنی آن است که درزبند با سطحی صاف یا اغلب اوقات، سطحی شیاردار پیوند می خورد که درزبندی با کیفیت بالا شکل می گیرد و اگر سطح دارای هرگونه نقص باشد بر کارایی درزبند تاثیر نمی گذارد زیرا که درزبند حفره ها و ناهمواری ها را پر می کند؛ از این رو، استفاده از این درزبند پلی یورتانی باعث کاهش مراحل فرآیند تولید محصول می گردد.

از فواید درزبند فوم شونده در محل می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • ضایعات کمتر
  • چسبندگی عالی
  • مانایی فشاری پایین
  • انعطاف پذیری عالی و بازیابی الاستیک
  • تراکم پذیری و قابلیت فشردگی عالی
  • توانایی پوشش دهی تمامی سطوح با پیچیدگی های مختلف
  • باعث صرفه جویی در زمان و هزینه با حذف نیاز به ماشین کاری برای ایجاد شیار و نگرانی برای پر شدن این شیارها می شود. علاوه بر آن، این درزبندها به طور مستقیم بر صفحه فلزی بر سطح مورد نظر توسط CNC اعمال می شود که اینکار بسیار مقرون به صرفه است و دیگر نیاز به مونتاژ درزبند نیست.

یکی از موارد نشان دهنده کارایی درزبند در محیط، مقاومت به نور خورشید است. زمانی که نور UV وجود داشته باشد، ماده آلی (پلی یورتان) شروع به تخریب شدن می کند و خواص خود را به مرور زمان از دست می دهد؛ اما، سیلیکون یک ماده معدنی است که مقاومت بالایی در مقابل نور UV دارد. در درزگیرهای پلی یورتانی، خواص از جمله سفتی، استحکام چسبندگی، تیکسوتروپی و انعطاف پذیری به سادگی می تواند با توجه به نیاز، دستکاری شود و استحکام مکانیکی و استحکام چسبندگی آنها می تواند تا مقادیر بالایی در مقایسه با درزبندهای سیلیکونی افزایش یابد. این درزبندهای پلی یورتانی برای کاربردها در محدوده دمایی بین ۴۰ تا ۸۰ سانتی گراد برای درزگیری در مقابل گرد و غبار و رطوبت مناسب هستند. به طور کلی، مزیت اصلی درزبندهای تزریق شده مایع، فرآورش ساده و انطباق خوب آنها با سطح مقابلشان است. این درزبندها می توانند پس از تزریق منبسط شوند و سطح تماس خوبی با لبه ها درست کنند تا باعث حفظ انرژی و بازدهی (کارایی) و کاهش حجم کاری شوند.

فرآیند فوم شدن درزبند در شکل فوق نشان داده شده است. در ابتدا مواد با یکدیگر مخلوط (زمان اختلاط) و سپس روی سطح مورد نظر تزریق می شوند (زمان واکنش) که در این بازه زمانی حجم مواد ثابت باقی می ماند. با گذشت مدت زمان مشخصی، مواد شروع به بالا آمدن و منبسط شدن می کنند (زمان شروع انبساط) تا اینکه بدنه درزبند شکل گیرد؛ حال، در این زمان، از آنجایی که چسبندگی مواد از بین رفته است (زمان از بین رفتن چسبندگی) می توان به درزبند دست زد بدون اینکه به آن آسیبی وارد شود و در این زمان، درزبند می تواند بار را تحمل کند (زمان مونتاژکاری).

دسته بندی:

مقالات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط

Related Articles



ثبت نام کنید و در خبرنامه ما مشترک شوید

از جدیدترین تخفیف ها و اطلاعیه ها بهره مند شوید.

    ارتباط با ما

    آدرس: تهران، تهرانپارس، بلوار شهید ناصر کاظمی (شاهد)، پلاک 426، واحد 10

    محصولات

    در نقشه پیدا کنید

    مشاوره رایگان

    تماس تلفنی