Flat Preloader Icon

شماره تماس : 02177381767 - 09123972234 - 09333577698 - 09128088402

آدرس: تهران، تهرانپارس، بلوار شهید ناصر کاظمی (شاهد)، پلاک 426، واحد 10

سبد خرید
هیچ محصولی در سبدخرید نیست.
روغن دی او پی DOP چیست؟
مدیریت سایت
۲۰ فروردین ۱۴۰۲
690بازدید

روغن دی او پی DOP چیست؟

دی اکتیل فتالات (DOP) یک ترکیب آلی با فرمول C6H4 (C8H17COO) 2 است. DOP متداول ترین رده فتالات است که به عنوان پلاستی سایزر (نرم کننده) استفاده می شود. روغن دی او پی DOP یا دی اکتیل فتالات مایعی شفاف و بی رنگ است. که با اکثر حلال های آلی قابل اختلاط است اما در آب محلول نیست. این ترکیب با اسامی دیگری از جمله بیس (۲-اتیل هگزیل) فتالات، دی-۲-اتیل هگزیل فتالات، دی اتیل هگزیل فتالات و DEHP نیز شناخته می شود.
DOP بدون ایجاد تغییر در ساختار شیمیایی پلیمر، تغییرات مطلوبی را در خصوصیات فیزیکی و مکانیکی ایجاد می کند. دی او پی به سرعت ژله می شود و در کاربردهای رنگ لاکی، از بین بردن ترک ها، افزایش مقاومت و ایجاد سطح صاف موثر است.
ویژگی های روغن دی او پی DOP
DOP یکی از پلاستیزرهای بسیار پرکاربرد در پردازش پلاستیک است. این ترکیب خواصی مانند بهره وری بالا، فراریت کم، مقاومت در برابر اشعه ماورا بنفش، ضد آب، مقاومت در برابر سرما داشته و همچنین ویژگی الکتریکی و نرمی خوبی دارد.
روش تولید روغن دی او پی بسیار ساده است و در یک راکتور مجهز به همزن در مجاورت کاتالیزور دو اتیل هگزانول و انیدرید فتالیک به عنوان ماده اولیه واکنش داده و به DOP تبدیل می شوند.
​​​​​​​روش های مواجهه با روغن دی او پی DOP
DOP در بسیاری از وسایل منزل از جمله سفره، کاشی کف، پرده دوش، شیلنگ باغ، لباس بارانی، عروسک، اسباب بازی، کفش، لوله های پزشکی، روکش مبلمان و آسترهای استخر استفاده می شود. این ترکیب یکی از آلاینده های هوای داخل خانه ها و مدارس است. مواجهه معمولی با DOP بسیار محتمل است زیرا به عنوان حامل عطر در لوازم آرایشی، محصولات مراقبت شخصی، مواد شوینده لباس، ادکلن، شمع های معطر و خوشبو کننده های هوا استفاده می شود.
DOP خیلی سریع تر به حلال های غیر قطبی جذب می شود (به عنوان مثال روغن و چربی موجود در غذاهای بسته بندی شده در PVC). غذاهای چرب که در پلاستیک های حاوی دی او پی بسته بندی می شوند مانند محصولات شیر، ماهی یا غذاهای دریایی و روغن به احتمال زیاد غلظت بیشتری دارند. سازمان غذا و دارو (FDA) استفاده از بسته بندی حاوی DOP را فقط برای غذاهایی که محتوی آب هستند مجاز می دااند.

تولید روغن دی او پی
برای تولید روغن دی او پی ابتدا استریفیکاسیون بین فتالیک انیدرید و ۲-اتیل هگزانول انجام می شود. این واکنش استریفیکاسیون در دو مرحله انجام می شود. در مرحله اول الکلیز اسید فتالیک انجام می شود که منجر به تولید مونو استر می شود. در مرحله دوم واکنش، مونو استر به دی استر تبدیل می شود.
برای تسریع واکنش، افزایش دما و معرفی یک کاتالیزور انجام می شود. الکل اضافی تولید شده در واکنش بازیابی و بازیافت می شود. در نهایت، روغن دی او پی تولید شده از طریق تقطیر خلاء و یا با استفاده از زغال چوب فعال تصفیه می شود. کل توالی واکنش در یک سیستم بسته انجام می شود.
تاثیر روغن dop در صنعت گرانول چیست؟
یکی از بهترین راه های برای بازیافت و استفاده مجدد از تولیدات PVC ، تبدیل آن ها به گرانول است. گرانول، شکل خاصی از پلیمر است که به شکل دانه های ریز تولید می شود و کاربردها و مصارف گوناگونی دارد. در فرایند تبدیل پی وی سی به گرانول، افزودنی های مختلفی به آن اضافه می شود. هدف از این کار بالا بردن مقاومت و داشتن رنگ و شکل بهتر در محصول نهایی است. یکی از مهم ترین افزودنی هایی که به ترکیبات گرانول افزوده می شود، روغن دی او پی یا dop است.

دسته بندی:

مقالات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط

Related Articles



ثبت نام کنید و در خبرنامه ما مشترک شوید

از جدیدترین تخفیف ها و اطلاعیه ها بهره مند شوید.

    ارتباط با ما

    آدرس: تهران، تهرانپارس، بلوار شهید ناصر کاظمی (شاهد)، پلاک 426، واحد 10

    محصولات

    در نقشه پیدا کنید

    مشاوره رایگان

    تماس تلفنی