چسب پلی یورتان چیست ؟
کاربرد چسب عایق پلی یورتان
موارد استفاده از چسب پلی یورتان
زمان خشک شدن چسب پلی اورتان چقدر است ؟
چه عوامل متعددی برزمان خشک شدن چسب پلی اورتان تاثیر می گذارد ؟
حلال چسب پلی اورتان چیست؟
معایب چسب پلی اورتان چیست؟
مزایای چسب پلی اورتان چیست ؟
ویژگی های مهم چسب پلی اورتان:
مواد سازنده چسب پلی اورتان:
انواع مختلف چسب های پلی یورتان
نحوه نگهداری چسب پلی یورتان
جمع بندی
چسب پلی اورتان یکی از انواع چسب هایی است که با استفاده از مواد شیمیایی بر پایه ایزوسیانات ساخته شده اند. این چسب دارای فرمولاسیون متفاوتی است و در انواع مختلفی به بازار عرضه میشود که جهت آب بندی درزهای پنجره و یا پر کردن شکاف ها و یا چسباندن مصالحی پیش ساخته مانند ساندویج پانل به کار می رود. از مهمترین کاربردهای این نوع چسب می توان به صنایع وسایل سرگرمی و صنایع دستی و صنایع خودروسازی، صنعت بسته بندی، صنایع چوب، صنایع چاپ، صنعت کفش و صنعت ساختمان سازی اشاره نمود و همچنین برای سازه های با مقاومت بالا استفاده می شود. از دیگر خصوصیات فوق العاده چسب پلی اورتان میتوان به خشک شدن در دمای محیط و عدم نیاز به خشک کن اشاره کرد.
چسب پلی یورتان در برابر دماهای بالا بسیار مقاوم می باشند و تا دمای حداکثر ۲۱۰ درجه فارنهایت (۱۰۰ درجه سانتی گراد) پایداری خود را حفظ می کنند.
فرمولاسیون بعضی از چسب های پلی یورتان به گونه ای است که می توانند به عنوان درزگیر یا وسیله بتونه کاری به کار روند. به عنوان مثال فرم ژله ای آن غالبا در ساخت یا تعمیر قایق ها و یا هواپیما های سبک مورد استفاده قرار می گیرد.
دیگر انواع چسب های پلی یورتان در کارهای نجاری، فلز کاری و سنگ تراشی به کار می رود. انواع ساختمانی چسب های پلی یورتان را می توان در کف کامپوزیت، کفپوش و بتن مورد استفاده قرار داد.
این محصول دوجزیی با مقاومت عالی، چسبندگی مناسب، انعطاف پذیری عالی و مقاومت دمایی بالا جهت چسباندن پارکت چوبی، بر پایه پلی اورتان بدون حلال بر روی انواع سطوح موزاییکی، سنگی و …. طراحی شده است. این محصول برای چسباندن چوب و پارکت بر روی انواع سطوح موزائیکی، سنگی، سیمانی، سرامیکی و … مورد استفاده قرار میگیرد.
چسب پلی یورتان برای چسباندن سطوح چوبی، فلزی، پلاستیکی، لاستیکی، اپوکسی، چرمی، کاشی، شیشه، بتن، آجر، ساندویچ پانل، MDF، یونولیت، فوم گچی و سیمانی کاربرد دارد.
صنعت چوب
چسب هایی با کارایی بالا که در صنعت چوب به طور مثال چسباندن چوب به چوب، PVC به چوب و روکش کردن چوب مورد استفاده قرار می گیرند باید حداقل یکی از ویژگی های دوام بالا، شفافیت و مقاومت در برابر حرارت و رطوبت را داشته باشد.
صنعت کفش
صنعت کفش از جمله صنایعی است که به دلیل مصرف نهایی در شرایط مختلف آب و هوایی درشرایط استفاده خیلی سخت قرار می گیرند و مواد مورد استفاده در تولید آن ها بسیار متنوع می باشد. بنابراین چسب پلی یورتان در صنعت کفش باید دوام بسیار بالایی داشته باشد که در شرایط سخت استفاده جدا نشود. چسب های پلی یورتان به دلیل چسبندگی بالا و دوام منحصر به فرد در عین انعطاف پذیری از محصولات مورد توجه در این صنعت هستند.
صنعت حمل و نقل
چسب های پلی یورتان راه حل مناسبی برای نیاز روز افزون و محدودیت های صنعت حمل و نقل است.
بسته بندیهای انعطاف پذیر
چسب های پلی یورتان که در بسته بندی های انعطاف پذیر استفاده می شوند.
جهت اطلاع از قیمت چسب پلی اورتان با همکاران مجرب ما در واحد فروش مجموعه شیمیایی پارس یکتا پلیمر پویا در ارتباط باشید.
دفتر مرکزی
۷۷۳۸۱۷۶۷
شماره واتساپ
۰۹۱۲۸۰۸۸۴۰۲
چسب پلی اورتان در ۲۰ دقیقه خشک میشود. اما خشک شدن کامل آن در عرض ۲۴ ساعت انجام میشود.
در فرایند تولید و استفاده از چسب پلی اورتان، حلالهای مختلفی استفاده میشود. این حلالها اغلب شامل ترکیباتی از گروههای شیمیایی هستند که برای حلکردن و رقیقکردن مواداصلی چسب (مانند ایزوسیانات و پلی الکلها) بهکار میروند. این حلالها معمولا موادی مانند استرها، کتونها، اترها یا ایزوسیاناتها هستند.
استفاده از حلالها در فرایند تولید چسبهای پلی یورتان به منظور تنظیم ویسکوزیته و زمان خشک شدن چسب و کنترل و واکنشهای شیمیایی میان مواداولیه چسب صورت میگیرد. بهعنوانمثال، استفاده از حلالها میتواند تنظیمکننده سرعت خشکشدن یا ویسکوزیته چسب Polyurethane باشد.
حساسیت به نور: چسب Polyurethane حساس به نور آفتاب است. تحتتاثیر نور UV، این نوع چسب تغییر رنگ میدهد یا خشک میشود که از عمر مفید آن میکاهد.
شکستگی با تغییرات دما: در برخی از موارد، چسبهای پلی اورتان تحتتاثیر تغییرات دمایی قرار میگیرد. این تغییرات احتمال دارد باعث شکستگی چسب و کاهش اتصالپذیری آن شود.
محدودیتهای درجه حرارت : چسبهای پلی یورتان محدودیتهایی درجه حرارت دارند. در دماهای بسیار پایین یا بسیار بالا، عملکرد این نوع چسب کاهش مییابد.
زمان خشکشدن طولانی: زمان خشکشدن چسبهای پلی اورتان نسبتا طولانی است. این محدودیت در برخی از موارد منجر به عدم تسریع فرایند تعمیرات یا اتصال مواد میشود.
حساسیت به رطوبت: چسبهای پلی اورتان به رطوبت حساس هستند. در مواقعی که با محیطهای با رطوبت بالا در تماس باشد، از عملکرد این نوع چسب میکاهد.
تهنشینی و زردشدن: بهمرورزمان، چسب پلی یورتان احتمال دارد تهنشینی یا زرد شدن ناشی از عوامل محیطی را نشان دهد که میتواند زیبایی و کیفیت اتصال را کاهش دهد.
یکی از بزرگترین مزیت چسبهای پلی اورتان این است که میتوان از آنها برای چسباندن مواد مختلف استفاده کرد.
چسب های پلی یورتان دارای دوام زیادی می باشند .چسب پلی یورتان به صورت مستقیم پس از تولید استفاده می شوند و نیازی به مخلوط کردن با سایر مواد ندارد. اکثر انواع چسب های پلی یورتان را می توان رنگ آمیزی کرد.
استحکام بالا از مزیت های چسب پلی یورتان است.
چسبهای PU مواد مختلف را به هم میچسبانند.
چسبهای PU حتی در محیطهای سخت نیز مناسب هستند.
سرعت خشکشدن چسبهای PU بالا است.
چسبهای PU از ویژگی مقاومت شیمیایی برخوردارند.
چسب PU قابلیت پوششدهی خوبی دارد.
چسبهای PU از ویژگی مقاومت الکتریکی برخودارند.
چسب Polyurethane از مواد خاصی تشکیل و ساخته میشود:
چسبهای پلی اورتان مانند بسیاری از چسبهای دیگر استفاده میشود، اما تفاوتهای کمی بین فرمول آنها وجود دارد. چسبهای پلی یورتان به دو مدل تک جزئی و دو جزئی به فروش می رسند.
این چسبها با کمک رطوبت خشک شده و برای کاربردهای ساختمانی و مواد انعطافپذیر عالی هستند.
چسب های پلی یورتان دو جزیی معمولا دو سطح را با انجام واکنش شیمیایی بین دو جزء، یک جزء چسب و یک جزء هاردنر، به یکدیگر می چسبانند. هر دو این اجزاء باید با نسبت مشخصی با یکدیگر مخلوط شوند. این نسبت ها در چسب های مختلف متفاوت است. چسب های دوجزیی پلی یورتان به درجات مختلفی از سختی تقسیم می شوند. این چسب ها تحت نیروهای تنشی خیلی بالا قرار می گیرند و باید مقاومت تنشی بالایی داشته باشند. همچنین مقاومت بالایی در برابر تغییرات آب و هوایی دارند و در گذر زمان به دلیل ساختار منسجمی که دارند قدرت چسبندگی آن ها تغییر نمی کند. ترکیب شیمیایی این چسب ها به گونه ای است که یک جزء پلی ایزوسیانات با پلی اول ترکیب پلی یورتان واکنش داده و سبب ایجاد شبکه مستحکم چسب می شود. این ترکیبات به راحتی در دمای اتاق خشک و فعال می شوند. این ترکیبات بیشتر در مواردی استفاده می شوند که سطوح مورد استفاده حساس به حرارت باشند و یا به اندازه ای بزرگ باشند که امکان حرارت دادن آن ها وجود نداشته باشد.
چسب پلی یورتان را باید از دسترس حیوانات خانگی و بچه ها دور نگه داشت. همانند واکنش بر روی پوست، در صورت خورده شدن، به دلیل خواص واکنش پذیر و فعال کننده رطوبتی، باعث تورم و انسداد روده ای می گردد.
چسب پلی اورتان بهعنوان یک چسب چند منظوره و چندکاره، از جمله چسبهای مورد استفاده در صنایع مختلف است. این چسب به دلیل ویژگیهایی مانند مقاومت، چسبندگی، انعطافپذیری و کاربردهای گسترده، در صنایع ساختمانی، خودروسازی، الکترونیک و مصارف خانگی مورداستفاده قرار میگیرد. با اینحال، استفاده بهینه و ایمن از این چسب نیازمند رعایت دقیق دستورالعملها، تدابیر ایمنی و مدیریت محیطی مناسب است.
این چسب، بدون حلال بوده و فاقد اثر سوء بر روی پلاستوفوم و فومهای XPS میباشد از چسب پلاستوفوم در تولید ساندویچ پانلهای پشم سنگ نیز استفاده میگردد. و در دو نوع دستی و ماشینی موجود میباشد قبل از استفاده می بایست سطل رزین به خوبی هم زده شود تا محلول یکسانی برای تولید چسب محیا گردد. افزایش دمای اختلاط یا پیش گرمایش پلی ال سبب افزایش سرعت سخت شدن و کاهش غلظت چسب می گردد. در صورتی که گرانروی این محصول مناسب نیست میتوانید از پیش گرمایش آن تا دمای ۴۰-۵۰ درجه سانتیگراد استفاده نمایید. در صورتی که زمان pot برای مصرف کافی نمیباشد از نوع دستی این چسب استفاده نمایید.
پلی ال یخچالی
پلی ال فیلتر هوا
پلیول فوم سخت یخچالی و پنلی (ساندویچ پانل) و ایزو سیانات موجود است.
پلیول گاز خورده و گاز نخورده
پلی ال ابرگرم و اسفنج، کاسموس ، دابکو ، سیلیکون
پلیول معمولی ، ۱۰ درصد، ۲۵ درصد و ۴۳ درصد
پلی ال فوم سرد، فوم فیلتر هوا
پلی ال چسب پلی یورتان
پلی ال و ایزوسیانات فوم اسپری
پلی ال تزریق دور لوله
مواد اولیه فوم چوب (گچبری)
پلیول فوم سخت یخچالی و پنلی (ساندویچ پانل) Rigid
پلیول گاز خورده و گاز نخورده
پلی ال ابرگرم و اسفنج، کاسموس ، دابکو ، سیلیکون
پلیول معمولی ، ۱۰ درصد، ۲۵ درصد و ۴۳ درصد
پلی ال فوم سرد، فوم فیلتر هوا
پلی ال چسب پلی یورتان
پلی ال و ایزوسیانات فوم اسپری
پلی ال تزریق دور لوله
پلی ال تزریقی
پلی ال پنلی در ساندویچ پنل
پلی ال گازخورده و گازنخورده
عایق صوت و حرارت
انواع رزین اپوکسی
انواع هاردنر
ایزوسیانات MDI ایرانی کارون
هاردنر PM200 , M200
فروش انواع ایزوسیانات های داخلی و خارجی
گاز R 134a
گاز R 410 a
گاز R 407 c
گاز R 404 a
‘گاز R 22
مواد اولیه فوم چوب (گچبری)
گاز R 141 b
گاز سیکلوپنتان
اسید فرمیک
پرکلر، پرکلرو اتیلن
روغن کرچک
روغن DOP
متیلن کلراید
کاتالیست DBTL
کاتالیست DMCHA
فروش و تامین ماده ایزوسیانات تی دی آی TDI پتروشیمی کارون
از جدیدترین تخفیف ها و اطلاعیه ها بهره مند شوید.
(در ساعات کاری)